Stranci zapošljavaju Leskovčane

Bez autora
Jun 22 2012

U poslednja dva meseca u tri strane kompanije u Leskovcu posao je dobilo više od 300 radnika. Do kraja jula ove godine planirano je zapošljavanje još oko 800 radnika. U južnokorejskoj fabrici Jura broj zaposlenih povećan je sa 900 na 1.100, a do kraja jula se očekuje prijem 1.560 radnika.Tempo selekcije i prijema radne snage je ubrzan i prema navodima menadžmenta do kraja jula biće zaposleno ukupno 1.560 radnika. Nisu jasno stavili do znanja da li će to biti i konačan broj primljenih.

Stranci zapošljavaju LeskovčaneNacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) u Leskovcu navodi da je u poslednja dva meseca u tri strane kompanije u tom gradu posao dobilo više od 300 radnika.

Do kraja jula ove godine planirano je zapošljavanje još oko 800 radnika.

Prema podacima NSZ-a, u južnokorejskoj fabrici Jura broj zaposlenih povećan je sa 900 na 1.100, a do kraja jula se očekuje prijem 1.560 radnika.

"Tempo selekcije i prijema radne snage je ubrzan i prema navodima menadžmenta do kraja jula biće zaposleno ukupno 1.560 radnika. Nisu jasno stavili do znanja da li će to biti i konačan broj primljenih", kazao je direktor NSZ-a u Leskovcu Jovica Marinković.

U nemačkoj kompaniji za proizvodnju čarapa Falke broj radnika je povećan sa 80 na 130, a u turskoj tekstilnoj kompaniji Džinsi Istanbul sa 63 na 130. Do kraja jula u Džinsiju će biti zaposleno još 120 radnika.

"Vlasnik Džinsija zakupio je još 1.500 metara kvadratnih u bivšem pogonu Leteksa i iz Turske dovezao i instalirao dodatne mašine na kojima će raditi još 130 konfekcionara", kazao je zastupnik te firme Nenad Cvetković.

Jovica Marinković je rekao da se u Falkeu skoro svakodnevno zapošljavaju novi radnici, ali nije mogao da precizira koliko će biti zaposleno u narednom periodu, ali je nagovesti prijem oko 200 novih radnika u srpskoj kompaniji Sent Džordž.

"Predionica ove kompanije se završava u Vučju i vlasnici su nagovestili da im je potrebno 200 radnika. Ovih dana treba da počne obuka prvih 30 radnika", kazao je Marinković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik